Tuesday, March 3, 2009

Bedre seint, enn aldri:)

Ja, vi vet at vi har vaert utrolige trege med aa skrive paa bloggen! Det er saa mye som har skjedd de foerste ukene, og tida bare flyyyr her nede. Naa er vi allerede over halvveis, men det foeles helt uvirkelig.

Den foerste uka her brukte vi til aa besoeke ulike barnehager. Da sang vi sangleker baade paa spansk og norsk med barna, og vi foelte oss alltid veldig velkomne i barnehagene. Vi hadde ogsaa med en koffert med leker til hver av barnehagene, og disse lekne ble det satt stor pris paa. Vi opplevde oss selv i begynnelsen som julenissen som kom aa leverte gaver og dro igjen, saa etterhvert valgte vi aa gi lekene nesten med en gang vi kom. Da fikk vi ogsaa mere tid til aa leke sammen med barna, og dette foeltes mere riktig for oss studentene. Det var en intens uke med mange inntrykk og opplevelser. Det tok ikke lang tid foer vi hadde vendt oss til hverdagen her nede, til og med huset som mange var skeptisk til i begynnelsen trivdes vi fort i.

Foerste helgen dro vi til Las penitas, en strand utenfor byen Leon. Der bodde vi paa et hotell som bokstavligtalt laa paa stranden. Her koste vi oss veldig, og fikk tid til aa slappe av og bearbeide inntrykk etter foerste uka.

Mandagen etter var vi klare for foerste uka i praksis. Vi er fordelt paa tre barnehager, den stoerste gruppa er paa ulike avdelinger i SOS barnehagen, mens vi to andre gruppene er i barnehager i barrionen. Dette er rett utenfor sentrum, og det er her den fattige delen av befolkningen bor, som er 80% av befolkningen. Vi som er i barrionene syns det er vanskelig aa se paa barna at de er saa fattige som de er, fordi de alltid har fine og rene klaer. Det er saann det er her; de er opptatt av aa ha fine klaer, mens de har veldig enkle hus. Vi vil beskrive barnehage hverdagen som baade spennende, gledesfylt og frustrerende.

Vi har kommet frem til at noe av pengene vi har samlet inn skal gaa til moebler til en nybygd barnehage som solidaritetsgruppa fra Hoegskolen i Vestfold har bygget. Vi diskuterer ogsaa hver dag hva resten av pengene skal ga til, og hvor det er stoerts behov. Det er ogsaa mye vi oensker og gi de, men som ikke er gjennomfoerbart. Vi har bla snakket om en felleslekeplass i barrionen, men dette vil mest sannsynlig bli oedelagt av hervaerk. Men vi har mange muligheter siden vi har vaert saa heldige som har faatt saa mye pengestoette. Vi har ogsaa brukt penger paa pedagogisk materiell til alle praksis barenhagene vi er i.

Naa naermer det seg desverre slutten med stormskritt, og vi passer paa aa virkelige nyte den siste tiden og suger til oss alle inntrykk og erfaringer. I helga reiser vi til Corn Island, og ser frem til en helg til med sol, strand og bading.

Maa avslutte med aa si at vi har det kjempebra her, og vi ville aldri vaert foruten disse erfaringene!

Skal proeve aa faa oppdatert dere en gang til foer vi reiser hjem i gjen til kalde Norge:)

Katrine, Erika og Tove-Kristin

2 comments:

Marianne said...

Hei og takk for sist!

Fint at dere fortsatt har det bra. Kos dere nå i helgen alle sammen!

Hjemmreisen vår gikk fint. I dag snør det, så Bjørn Sverre er ute og går på ski, noe han savnet da vi var i Nicaragua.

Jeg sitter inne og nyter bildene jeg tok...

Hils alle fra oss!
Marianne

Mari said...

Spennende å lese.

Hva heter barnehagene i barrioene? :-)

bringer frem mange minner fra vi var der for et år siden!! sukk :)